Osteopati

Osteopati er en internationalt anerkendt behandlingsform og har siden 1. juli 2018 fungeret som en statsautoriseret proffession i Danmark, på linje med Fysioterapi og kiropraktik. Det er ikke fordi faget er nyt. Osteopatien blev grundlagt af den osteopatiske læge, Andrew Talor Still tilbage i 1882.

Osteopati er en manuel behandlingsform, som er baseret på en dybdegående viden indenfor de traditionelle sundhedsvidenskabelige fag: Anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi (læren om fosterets udvikling) og patologi (sygdomslære). Det vil sige, at osteopatens redskaber er dybdegående viden om kroppen og evnen til at undersøge og behandle med hænderne.

Kroppens systemer og strukturer er gensidigt afhængige og påvirker hinanden. Når osteopaten undersøger den smertegivende struktur (f.eks. skulderen), gøres det i sammenhæng med en undersøgelse af resten af kroppen. Det vil sige muskel-skeletsystemet, organsystemet og det cranio-sacrale system (alle kroppens systemer). Målet er at kortlægge og behandle de bagvedliggende årsager i kroppen, som medfører øget belastning og smerter i f.eks. skulderen. Ikke sjældent skal årsagen findes et andet sted end der, hvor smerten mærkes.

Osteopaten anvender en lang række manuelle teknikker. Ledmobilisering, manipulation, organteknikker, muskeludstræk og afspænding og kraniosacralteknikker. Alle teknikker tilpasses den enkeltes behov og behandlingen er god for folk i alle aldre.

På klinikken er terapeut Tim Thyssen ved at uddanne sig til osteopat -  han har flere osteopatiske færdigheder. Ønsker man en anden tilgang til sin problemstilling er det muligt at booke en tid hos Tim og nævne at det er med henblik på anvendelse af osteopatisk undersøgelse og behandling.